Zon, zee, zen: Yoga in Kenia

Een lustrumreis naar Kenia hoeft echt geen onderbreking van jouw trouwe yogaschema te betekenen. Sterker nog: ook op het Afrikaanse continent is yoga hot en happening. Komt dat even goed uit, want een paar lesjes rekken en strekken zullen geen overbodige luxe zijn tijdens je lustrumreis. Al dat daggeren in de club, hobbelen over slechte wegen en spotten van beesten (met verdraaide nekken aan toe), gaat je niet in de koude kleren zitten. Tijd om die yogamat onder je billen te schuiven! – door Lotte Bergmans

Ook in kenia is de van oorsprong indiase sport – of levenswijze? Meditatie? Tja, wat is het eigenlijk? – hot en happening. Letterlijk hot: gooi die yogamat op een mooi plekje in de zon neer of ga voor een paar upward facing dogs en warrior stands op het uitgestrekte strand.

Zen aan zee

In Kenia barst het van de mooie spots waar jij jezelf eens goed in alle mogelijke poses kan wurmen. Zeker aan de kust vind je genoeg pareltjes om even helemaal bij te komen van alle avonturen tijdens je lustrumreis. Natuurlijk kun je jouw luie reet een paar dagen lang in het witte zand parkeren en niks anders doen dan smeren, keren en consumeren. Maar als je daar dan toch ligt… Pak er een yogamatje bij, leg die benen in je nek en maak je geest even helemaal leeg.

Wat je kunt verwachten van een goede yogasessie aan de Keniaanse kust? Je start de dag net na zonsopkomst met een rustgevend yogaklasje op het strand. Staar naar de azuurblauwe oceaan, voel een lekker briesje langs je huid glijden en schud die stijve spieren los. Voor één seconde vergeet je even helemaal waar je bent. Als de zon na een uurtje rekken en strekken steeds harder begint te branden, is het tijd voor een lekker ontbijtje. Laat de dag maar beginnen!

Is zo’n uitgebreide yogasessie voor jou een tikkie teveel van het goede? Je handstand verbeteren op een SUP board of een tree pose maken op een surfplank kan natuurlijk ook gewoon.

Yoga walhalla

Val jij in het rijtje van absolute yogagek die zelfs nog het liefst slaapt in de downward facing dog? Dan moet je jouw lustrumreis hoe dan ook om het Lamu Yoga Festival heen plannen. Met zo’n 150 lessen en workshops ademt het kleine eiland Lamu vier dagen lang yoga, yoga en nog eens yoga. Een betere plek voor dit festival kun je wat ons betreft niet bedenken: pole pole, oftewel slowly slowly, is het motto in Lamu en ook auto’s zie je hier niet, want alles gaat lekker tranquilo per ezel. Hoe zen wil je het hebben? Namasté!

Stretch And The City

Zelfs als je jouw Keniaanse avontuur afsluit in het hectische Nairobi kun je fysiek én mentaal helemaal tot rust komen voordat je jezelf weer dubbelvouwt in je vliegtuigstoel terug naar Nederland. Zo zijn onze collega’s regelmatig bij The Shine Centre te vinden voor wat goede rek- en strekoefeningen. Van acro yoga en beginnerslesjes tot aan power yoga en Ashtanga-klasjes, het kan hier allemaal. De docenten bij deze yogastudio geven les via The Africa Yoga Project: een stichting die zich focust op het bestrijden van werkloosheid onder jongeren door ze op te leiden tot yogaleraar. Wij worden heel blij van zulk soort lokale projecten.

Helemaal zen worden ergens aan de felblauwe zee, op de top van een berg of midden in de bruisende buzzle Nairobi tijdens je lustrumreis in Kenia?

Dat kan geregeld worden! Samen met onze lustrumexperts stel je jullie ideale reis – inclusief een goede portie yoga – naar Kenia samen. Start direct een chat, bel ons of mail onze Pien!

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Selfdrive 4X4 avontuur in Zuidelijk Afrika

Tofo: Het Paradijs In Mozambique

Oeganda: 5 off the beaten track activiteiten bij de nijl