Zo ontwikkelen wij onze eigen reizen

Je leest het wel vaker: met Charlie’s Travels ga je off the beaten track en boek je een unieke reis die je nergens anders kunt boeken! Maar wat betekent dat nou eigenlijk? En hoezo is juist die reis bij ons uniek?

Tijdens die reizen kwam zijn hallelujah-moment: deze kant van afrika kennen reizigers helemaal nog niet.

Dit charmante, gemoedelijke en TYPISCH Afrikaanse stadje aan Lake Victoria is heel lang mijn thuis geweest! Dit was mijn uitvalsbasis voor het ontwikkelen van eigenzinnige, avontuurlijke en off the beaten track reizen door heel Oost-Afrika én de broedkamer van Charlie’s Travels.

Kisumu

Het zit zo: toen Charlie zich in 2014 vestigde in het kleine Afrikaanse stadje Kisumu, aan Lake Victoria helemaal in het westen van Kenia, kwam hij er al snel achter dat zijn financiële baan helemaal niets voor hem was. Hij kocht een brommertje en ging in de regio rondreizen. Tijdens die reizen kwam zijn hallelujah-moment: deze kant van Afrika kennen reizigers helemaal nog niet. Financiën doei doei, ik ga reizen ontwikkelen voor eensgezinden!

125CC

En zo kachelde Charlie op zijn 125cc motor door Oost-Afrika. Stukje bij beetje ontdekte hij nieuwe regionen, leerde de Keniaanse bevolking beetje bij beetje kennen en zag hij fantastisch mooie stukjes aardkorst waar geen enkele mzungu ooit een stap op zette. Om zijn ervaringen te delen begon hij alles vast te leggen in vlogs én begon hij zijn reizen te verkopen aan andere expats in Kisumu.

Charlie’s unique selling point: hij maakte de weg vrij voor reizigers om zich in het echte Afrika te wagen, een gateway louter voor avontuurlijke reizigers die net als hij zo’n hekel hebben aan het drukke toeristencircus en de platgelopen paden. Dit werd uiteindelijk de basis van wat Charlie’s Travels nu is: een off te beaten track reisbureau! Altijd op zoek, altijd nieuwsgierig.

Ct goes Nairobi

Toen alle expats in Kisumu wel zo’n beetje een reis bij Charlie hadden geboekt, vertrok hij naar Nairobi, waar Charlie een flinke uitbreidingsslag maakte. Ineens was er een groot team met medewerkers die reizen verkochten en dus was het hoog tijd om weer nieuwe avonturen in elkaar te zetten. Tijdens het reizen ontwikkelen overschreden we ondertussen de grens met Tanzania, Oeganda, Zuid-Afrika…. Totdat we nu zelfs in Marokko Off Beat gaan met onze pioniers.

Charlie gaat met andere Afrika-kenners op pad: Die motorsafari dwars door de woestijn, of een meerdaagse wandeltocht met de Maasai heeft hij samen met zijn vriend Rueben bedacht! Door er eerst zelf geweest te zijn en zaken te doen met Kenianen, Tanzanianen en Oegandezen proef je meer en beter de smaak van dit ruige, zwoele, prachtige continent. Reizen ontwikkelen in de puurste zin van het woord.

Tijdens Charlie’s grote africa inside out-reis gaat Charlie niet alleen veel weg, er worden dus ook nieuwe routes en ervaringen worden ontdekt!

Afrika Inside Out

Nu is het tijd voor de volgende stap: Charlie’s Travels moet natuurlijk wel blijven vernieuwen en dus gaan we weer heel oostelijk en zuidelijk Afrika door, om nog net wat vettere hostels, hikes en hoogvlaktes op dit continent te ontdekken. Charlie zal zich weer op onbekende paden begeven en – zoals vorig weekend – zijn meisje zal af en toe genoegen moeten nemen met een slaapzak naast een kampvuurtje; omdat de bewoonde wereld toch iets verder bleek dan onze held van te voren had ingecalculeerd. Dit alles gaan we vastleggen, delen en doorvertellen zodat je weet wat er allemaal is bijgepionierd en ontdekt!

Tijdens Charlie’s grote Africa Inside Out-reis gaat Charlie niet alleen veel weg, er worden dus ook nieuwe routes en ervaringen worden ontdekt! Door te reizen, contact te leggen met de lokale bevolking en mee te deinen op de ins en outs die hij onderweg tegenkomt, komt hij iedere keer terug met vernieuwende Afrikaanse routes, verhalen en avonturen!

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Lustrumreis: Wat betekent een lustrum?

Rwenzori Mountains in Oeganda: de perfecte plek voor een actieve lustrumreis

Selfdrive 4X4 avontuur in Zuidelijk Afrika