De bestemming voor de dispuutsreis dit jaar? Kroa… AFRIKA natuurlijk!

Beeld het je in: met z’n allen in de bus onderweg naar Amboseli National Park. Hier gaan jullie tegen het silhouet van de Kilimanjaro en met uitzicht op een kudde olifanten slapen bij de Maasai. Ouderejaars krijgen een plek bij het raam, zodat ze kunnen wegdromen bij het Afrikaanse landschap. Tweedejaars mogen als ze geluk hebben aan het gangpad, anders wordt het op een kussentje in het midden – iemand moet immers de ijskoude Tuskers aan kunnen geven. En de eerstejaars? Tsja… Hiervoor geldt maar één geschikte zitplaats: het dak. Goed vastgebonden tussen de tassen, zodat ze de dieren ver vooruit kunnen spotten.

Ervaar het ultieme saamhorigheidsgevoel

Disputen zijn bijzondere fenomenen. Ze hebben verschillende jaren, een eigen dynamiek, hun eigen streken en vooral: een bonte verzamelingen van rare snuiters en figuren. Tot onze grote schrik bleek dat juist deze feestgarantie-groeperingen regelmatig voor een dodelijk saaie bestemming kiezen als ze samen op reis gaan. Zo’n citytrip naar Budapest of een weekje Rhodos is natuurlijk leuk, maar even eerlijk: dat kan toch niet de ultieme reis zijn die je in gedachten had voor je geliefde ‘spuutje! Het is toch veel dikker om een ervaring te creëren die elke diës genoeg stof tot verhalen geeft?

Het zal je niet verbazen, maar wij hebben de oplossing. Kun je 10 dagen of meer vrij maken? Kies Afrika als bestemming voor jullie dispuutsreis. In iedere dixo – meestal rond 3 uur ’s nachts – staat er een groep uit volle borst Toto’s Africa mee te blèren. Sla Oost-Europa daarom alsjeblieft over en kom dat ultieme saamhorigheidsgevoel hier in het echt beleven.

Op avontuur!

Zodra je het vliegtuig uitstapt begint het avontuur: we zetten een partybus voor je klaar om je naar het uitgaanscentrum te brengen en daar eens te gaan kijken welk jaar het best presteert in deze nieuwe omgeving. Speltip 84: ouderejaars kunnen hier maar beter op de sjaarzen letten – Afrikaanse vrouwen zijn genadeloos in het flirten en versieren.

Hoe ziet zo’n dispuutsreis er dan verder uit? Denk aan stappen in Nairobi, de dag erna misschien een ritje achterop de motor om de stad te verkennen. Daarna is de keuze weer aan jullie! Gaan jullie het echte Afrika leren kennen? Hike rond de hoogste berg van Kenia of kampeer in een krater met de Maasai, nadat je samen vers vlees hebt gegeten van het open vuur. Tijd voor ontspanning? Door naar de witte bountystranden van Diani of Kilifi! In de Indische Oceaan kun je watersporten, zeilen, duiken en daarna onbeperkt BBQ-en in in jullie eigen Playboy Mansion met chef en cocktails.

No excuses

Dus…. jullie wilden met het hele dispuut voor een dag of 10-12 op reis en dachten meteen aan Oost-Europa of Griekenland? Met een beetje geluk kun je er vanuit je intercontinentale vlucht, met dat wijntje in je hand, naar zwaaien. Want als je het echt voor het zeggen hebt, en voor de prijs van een weekje Alanya + twee maanden sparen door Afrika kunt trekken, dan kies je toch voor Afrika? Nu weet je ervan, dus geen excuses meer!

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Selfdrive 4X4 avontuur in Zuidelijk Afrika

Tofo: Het Paradijs In Mozambique

Oeganda: 5 off the beaten track activiteiten bij de nijl