Deze safariparken in Tanzania mag je niet missen!

Olifanten, apen, leeuwen en luipaarden.. je vindt het allemaal in Tanzania! Huur een 4×4 of laat je rondrijden tijdens een gamedrive. Lees hieronder welke zes safariparken jij echt niet mag missen tijdens je reis door Tanzania.

Stap je binnenkort in het vliegtuig naar Tanzania maar ben je er nog niet helemaal over uit welke safariparken je wil bezoeken? Dan heb ik hier de top 6 safari parken van Tanzania voor je.

6. Serengeti National Park

Hét park van Tanzania mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Niet echt off the beaten track maar de Great Migration, de grote migratie, is toch wel een bucketlist als je Afrika een beetje wil leren kennen: Denk aan 5 miljoen dieren waarvan de helft opeens gaat wandelen, dit fabelachtige, wrede en overweldigende schouwspel is waanzinnig! Bekijk hier de vlog die ik maakte in dit park!

Het park is verdeeld in verschillende gebieden maar eindeloze grasvlaktes is toch wel zoals je de Serengeti het beste kan omschrijven. En daar dankt het dan de naam dus ook weer aan: eindeloze vlakte in het Maa, de taal van de Masaai. Op de heuvels in het noorden heb je schilderachtige Acacai bomen en in het westen ligt de Grumeti Rivier. Wees welkom thuis bij de wrattenzwijnen en wildebeesten!

5. Tarangine National Park

Olifanten? Duizenden grote grazers? Hier dus. De levensader van Noord-Tanzania, de  Tarangire rivier loopt midden door het park, voor veel dieren the place to be. Daarnaast staan de vlaktes vol met baobab bomen – die boom met die magische sunset waaraan je denkt als je Afrika zegt- een once in a lifetime must see want nu dus in het echt….

4. Ngorongoro krater

Ready for adventure? Dan is dit jouw park!

1. Beklim  de kraterwand van de oude vulkaan om eens diep de krater in te kijken en je super klein en nietig te voelen.
2. Ga vervolgens vervolgens weer richting dal en vind er gras, moerassen, bossen en meren.
3. Spot de zeldzame zwarte neushoorn, waarvan er op dit moment ongeveer 20 in het park leven en -natuurlijk- de hele Big Five. Van alle Afrikaanse parken leven hier de meeste roofdieren, don’t be a prey, but be a predator neither. 

3. Lake Manyara

Vergeleken met andere parken is dit een kleintje. Door het grote meer is het park perfect om nijlpaarden en flamingo’s te zien. Naast de flamingo heb je nog een paar honderd vogelsoorten die hier rondvliegen dus voor vogel-nerds is dit plaats om op safari te gaan. En die vogeltjes houden er dan weer van op de ruggen van de olifanten te zitten. De olifanten vinden zo’n accupunctuur behandeling wel lekker en laten gewillig de halve vogelgids over zich heen trippelen.
Naast het meer liggen rotsachtige oevers met de bijzondere klipspringers, open vlaktes waar de gnoes overheen rennen en dichtbegroeide gebieden waar leeuwen in en uit de bomen klimmen.

2. Selous Game Reserve

Welkom in het grootste safaripark in Tanzania! Met 750.000 grote zoogdieren heeft het park een bijzondere, grote en diverse populatie dieren. Van olifanten tot luipaarden en van krokodillen tot wilde honden. Zeldzaam en gevaarlijk die honden.
Het grootste park van Tanzania is lastig te bereiken door zijn ligging en tijdens het regenseizoen (maart tot mei) valt er zelf zo veel neerslag dat bijna alle wegen onbegaanbaar worden en daarom behoorlijk off the beaten track. Daarom kun je het beste het park te bereiken via de lucht; hello panoramisch uitzicht vanuit de cockpit! Dit is dus wel ff heel erg ‘out of Africa-ish’. Daarnaast kun je ook per boot Selous verkennen. Zeil, roei of tuf rond op de Rufiji en pas op dat je niet vast komt te zitten in het moeras, alwaar je overigens behoorlijke krokodillen tegenkomt.

Of… Selous is het enige reservaat in Tanzania waar je te voet mag safariën, effe wat anders dan de overlander.

1. Mahale Mountains National Park

Zo off the beaten track dat rijden geen optie meer is. Deze eindbestemming is alleen bereikbaar per vliegtuig en boot over het Tanganyika meer, maar wauw wat een plek is dit. Zeegroen water waar je overheen vaart omgeven met witte zandstranden. Een rif met de hoogste piek op 2462 meter en adembenemende stukken regenwoud waar hele grote chimpansees  in het wild leven.
Het Tangayika meer is het grootste zoetwater meer ter wereld en er zijn veel vissersdorpjes en  kleine baaitjes rondom dit meer. Waan je in de wondere wereld van de mensaap!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Bel: +31 (0) 857430344

Ik snap helemaal dat je nu een reis naar Tanzania aan het plannen bent! Ondertussen kun je ons alvast een berichtje sturen met alle travel details en samen zetten we een onvergetelijke Tanzania reis voor je in elkaar!

Deze blogs vind je vast ook leuk:

2 meisjes op motor met gele helm
Game Drive in Amboseli National Park
Ololokwe jaarclub
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!