• Chimpansee trekking

    De pearl of Africa is hét land om een bezoekje te brengen aan onze harige voorouders in de jungle. Ga je op visite bij de gorilla’s, dan ben je al gauw 700 dollar lichter. Is dit voor jou een beetje te veel van het goede om een kijkje te nemen bij een stelletje apen of wil jij ze juist allebei zien? Dan is de Chimp trek perfect voor jou! Lekker klauteren door de jungle, camera in de aanslag en spotten maar!

chimpansee trek Oeganda

Waar kun je de chimpansees zien?

In Oeganda zijn er vier verschillende plekken waar je op bezoek kunt bij de Chimpansees. Ongeacht dus welke route jij met je groep door Oeganda gaat afleggen, een Chimp Trek is altijd goed in je reisroute te verwerken. Elke plek heeft zijn eigen karakter en charmes, maar welke plek je ook kiest, een ontmoeting met deze dieren zul je niet snel vergeten! Tijdens een Chimp Trek is een kennismaking nooit gegarandeerd, het blijven namelijk wilde dieren, maar de kans dat je ze vindt is groot! De afstand van de hike is afhankelijk van waar de chimpansees die dag zin in hebben. Zorg dus voor goede schoenen, voldoende water en een regenjas, want het heet niet voor niets een regenwoud!

Kibale Forest

Kibale Forest is een exotisch regenwoud dat tot de meest primaatrijke regenwouden van Afrika behoort. Kijk tijdens het banjeren door dit oerwoud goed om je heen, er is namelijk nog veel meer te zien dan alleen de chimpansees! De natuur is hier super divers, spot dus verschillende aapsoorten in heel veel verschillende boomsoorten. Vergeet ook niet af en toe omhoog te kijken, er leven namelijk tropische vogels in allerlei soorten en maten. En met een beetje geluk zou je zelf een bush elephant kunnen spotten..!

De kosten om hier een Chimp trekking te doen zijn 150 Dollar.

Kyambura Gorge

In Queen Elizabeth National Park ligt de Kyambura Gorge, een enorme kloof van zo’n honderd meter diep en dichtbegroeid met tropisch regenwoud. Met een beetje geluk komen jullie oog in oog te staan met één van de chimpansee-families die hier wonen. De kans is zo’n 50% dat jullie ze hier spotten, maar ook wanneer deze bijzondere ontmoeting uitblijft zal de Kyambura Gorge niet teleurstellen. Het unieke ecosysteem heeft een breed scala aan kleurrijke vogels en primaten en zullen je verwonderen met hun schoonheid!

De kosten om hier een Chimp trekking te doen zijn 50 Dollar.

Combineer de chimp trek met een gorilla trekking, of kijk wat je nog meer kunt doen tijdens een lustrumreis in Oeganda!

Kalinzu Forest

Zin in een meer off the beaten track keuze? Kalinzu Forest staat vaak in de schaduw van grote broer Kibale Forest, waar merendeel van de toeristen heen trekken. Dit stukje regenwoud is dus perfect voor die echte off the beaten track experience! Er leven in dit gebied zo’n 300 chimps. Samen met een ranger gaan jullie op trektocht dwars door de wilde jungle, om deze harige achterneven in levende lijven te ontmoeten.

De kosten om hier een Chimp trekking te doen zijn 40 dollar.

Budongo Forest

Vlak bij Murchison Falls National Park ligt Budongo Forest. Dit regenwoud is thuis voor 600-700 chimpansees en ook echt een off the beaten track keuze! De chimp trekking gaat van start om 07.00 uur en om 15.00 uur. Zowel de katers als de early birds onder ons kunnen dus ultiem genieten van deze bijzondere experience.

De kosten om hier een Chimp trekking te doen zijn 85 dollar.

Waarom Charlie’s Lustrumreizen?

WE ZIJN "ON THE GROUND" in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ SNAPPEN DAT PILS KOUD MOET ZIJN

Al onze Travel Consultants hebben zelf volle bak van het studentenleven genoten en weten precies wat jullie zoeken in een lustrumreis!

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Benieuwd hoe je een chimp trekking kunt combineren tijdens een lustrumreis in Oeganda? Lees meer over Oeganda of start een chat met onze lustrumexperts!

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!