• Pothole overnight hike in de Malolotja

    Al een paar uur lang lopen jullie te zweten in de stomende jungle. Op de achtergrond hoor je de geluiden van slingerende apen, fluitende vogels, stromende beekjes én het gehijg van je clubgenoten. Ben jij even blij dat je voor vertrek tóch nog even een paar stevige stappers in je koffer hebt gegooid. Op die vertrapte Vans was het waarschijnlijk nog net iets zwaarder geweest. Je veegt de zoveelste lading zweet nog maar eens van je voorhoofd en net wanneer je jezelf afvraagt waar die verdomde potholes nou blijven, zie je in de verte langzaam, maar zeker de eindbestemming tevoorschijn komen. Yes, you did it! En nu mag je jezelf verwennen met een verfrissende plons in het water en een ijskoude pils. Wat zal die lekker smaken!

    Krijg reisadvies op maat

Wandel over groene, glooiende heuvels, waan je een weg door de weelderige jungle en leer je jaarclub of dispuut nóg beter kennen

Malolotja hike

Wie of wat is Malolotja?

Eswatini – of misschien beter bekend bij zijn oude naam Swaziland – is een piepklein (kleinste van de Sub-Sahara!), maar supergroen koninkrijk dat omringd wordt door Zuid-Afrika en Mozambique. Het unique selling point van het land is hoe dan ook de waanzinnige natuur en wanneer je in Malolotja Nature Reserve bent geweest, kun je niets anders dan dit beamen. In het beschermde natuurgebied zie je het typische Swazi-landschap terug en de flora en fauna lopen mega uiteen. De uitzichten gaan verder tot in de verste verte waarbij je uitkijkt over uitgestrekte landschappen met hoge bergen en glooiende, groene heuvels. Duik de weelderige jungle in om op zoek te gaan naar de verstopte watervallen, woeste rotsformaties en kabbelende riviertjes. Een lekker divers gebied dus!

Eat, sleep, hike, repeat

Niets is beter dan dit woeste gebied te ontdekken tijdens een overnight hike. Ja, dat betekent inderdaad dat jullie de nacht zullen doorbrengen midden in de natuur. Bereid je voor op wat gevloek, gezweet en geklaag, want de hike naar jullie slaapplek toe is zeker niet een leveltje zondagse wandeling op de heide. Het reservaat is met 18 duizend hectare wel super huge, maar gelukkig hoeven jullie niet alles met de benenwagen te doen. Met een auto worden jullie naar het startpunt van de hike gebracht – een ritje waarbij je jezelf nog even mentaal kunt voorbereiden op het grote avontuur dat op jullie te wachten staat. Maak je borst maar nat, want de komende dagen moeten jullie je een weg moeten banen door de jungle en daarbij zul je jouw jaarclub of dispuut nóg beter leren kennen.

Slapen in de wildernis

Wat je kunt verwachten van een hike door de Malolotja? Doorkruis het oneindige landschap, heuvel op, heuvel af, over zandpaadjes en door het hoge gras. Onderweg komen de mooiste views aan je voorbij en dan duiken jullie het weelderige oerwoud in. Klauter over rotsen, klim omhoog op hellingen, spring over kronkelende riviertjes en kruip onder lage begroeiing door. Eindelijk komt de eindbestemming in zicht: de potholes! Een frisse duik kunnen jullie vast en zeker wel gebruiken dus het is tijd om met de billen bloot te gaan en linea directa de potholes in te springen. Als jullie allemaal weer een beetje zijn afgekoeld en de hartslag weer wat gedaald is, maken jullie de campsite klaar voor een nachtje in de wildernis onder de sterren. Terwijl de gidsen het diner voorbereiden, zetten jullie in de bush de tentjes op. Kampvuur aan, koude pils opentrekken en niets meer aan doen! Met de buik vol en de geluiden van de jungle op de achtergrond val je lekker op tijd in slaap om de volgende ochtend weer wakker te worden van de fluitende vogeltjes om je tent. Ook vandaag staat er weer een mooie hike op het programma, maar wedden dat dit je een stuk makkelijker afgaat?

Hike swazi
Potholes
Malolotja

De bonus route

Het Malolotja Nature Reserve is hoe dan ook het hoogtepunt van Eswatini. Doordat het land grenst aan Zuid-Afrika en Mozambique kun je de experience mooi combineren met een lustrumreis naar één van deze landen. Mag je nou echt lang vakantie opnemen van de baas? Dan heb je geluk en kun je zelfs alle drie de landen pakken! Begin je lustrumreis in urban Johannesburg om vervolgens beesten te gaan spotten in het Krugerpark, de natuur van de Malolotja te ontdekken in Eswatini met als eindbestemming de tropische stranden van Mozambique. Klinkt goed? 

Wist je dat één van de battles in de Battle of Africa ook in de potholes heeft plaatsgevonden? Check deze vette beelden in aflevering 3 van onze zesdelige serie! Meer weten over de overnight hike in de Malolotja of over een lustrumreis in Swaziland? Chat direct met één van onze lustrumexperts voor al je vragen!

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!