Help! Mijn clubgenoot wil niet naar Afrika...

Je hebt het in de afgelopen 5 jaar al zeven keer uitgedacht: de ultieme afsluiter van je studententijd zie jij voor je op een Afrikaans strand of met de hele JC op Africa Burn. Je zit – als vanzelfsprekend – in de LuCo, en hebt your eyes on the prize: het wordt sowieso een jaarclubreis naar Afrika.

En dan… lijkt je Afrikaanse passie toch niet helemaal gedeeld te worden door je mede LuCo-leden. Fuck. Wat nu? Hoe spread je de Afrikaanse liefde?!

Allereerst, laten we je helpen met het ontkrachten van de tegenargumenten:

“Afrika lijkt mij te gevaarlijk”

Tuurlijk, je draagt de verantwoordelijkheid voor 15 dames en je wilt zelf ook met een gerust hart het vliegtuig instappen. Laat ons je geruststellen: het is niet zo gevaarlijk als je denkt. Er zijn delen van steden die je moet vermijden, maar deze heb je ook in Parijs. Een Afrikaanse menigte lijkt misschien heftig, maar als je goed kijkt zijn het ook allemaal maar mensen die van werk naar huis reizen. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat de mensen ontzettend lief zijn en 0 kwaad in de zin hebben. We houden daarnaast als reisbureau alles goed in de gaten en zorgen dat je ten alle tijden een local bij je hebt die klaar staat om je gerust te stellen.

“Het is allemaal zo zielig, je krijgt zo veel armoede te zien… Straks staat iedereen bij ons te bedelen”

Afrika is niet zielig! Misperceptie van het Afrikaanse continent is dat hier iedereen honger lijdt en om blanke hulp staat te springen. Het tegenovergestelde is waar: het Afrikaanse continent bruist van innovatie, inspiratie en creativiteit. Haal je hoofd tussen je eigen billen vandaan en verbreed je perspectief door eens het gesprek aan te gaan met een Maasai-krijger, Afrikaanse kunstenaar of urban entrepreneur.

“Ik ben al wel eens in Kenia geweest met mijn ouders en broertje”

Afrika is niet hetzelfde als je met een dikke laag zonnebrand achter je ouders aan sjokt. Juist met vriendinnen biedt Afrika een intense ervaring die jou uit je comfortzone trekt en waarbij jullie samen de verbintenis van avontuur aangaan. Zelf ben ik ook eerder in Afrika geweest met mijn familie en ik kan je vertellen: in niets lijkt de reis die ik voor jullie voor ogen heb op een dergelijke gezinsvakantie!

“In Afrika kun je niet echt lekker feesten”

Ok fair, je staat hier niet met twee andere jaarclubs en een hele migratie aan backpackers te housen op een commercieel strandfeest. Daarvoor kom je ook niet op jaarclubreis naar Afrika. Maar feesten kun je hier zeker: je hebt reggae op strandfeesten, hippe biertuinen in Nairobi, Kampala of Kaapstad, en tropische festivals met Nieuwjaar. Daarnaast krijg je op reis een boombox met discolampen mee waarmee je overal je eigen feessie kunt bouwen!

“Afrika is te veel avontuur”

Ja, avontuur krijg je! Afrika ademt avontuur, maar zeker ook ontspanning. Ik weet als geen ander dat je af en toe ook knock out wilt onder een palmboom. Aan de kust huren we vaak een grote villa met kok zodat je grootste zorg het insmeren van je witte billen is.

“Afrika is veel te duur, we kunnen voor hetzelfde geld 3,5 week cocktails slurpen in een Colombiaanse strandtent”

Voor €1750 (incl. ticket) zit je al 2 weken op het Afrikaanse continent! En hiervoor hoef je je geen zorgen te maken dat je water aan het filteren bent uit de plaatselijke beek. Buiten het hoogseizoen om vlieg je voor een habbekrats, soms voor minder dan €500,-.

“Ik wil liever 3 soa’s oplopen van een verbrande Engelse backpacker en 1,5 uur in de rij staan voor een zip line van 20 meter”

Ok, jij wint.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Bel: +31 (0) 857430344

Ik snap helemaal dat je nu een reis naar Tanzania aan het plannen bent! Ondertussen kun je ons alvast een berichtje sturen met alle travel details en samen zetten we een onvergetelijke Tanzania reis voor je in elkaar!

Deze blogs vind je vast ook leuk:

Charles 1,5 meter
Yoga Strand
cocktail op het strand charles
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!